(123) 456-7890 info@yourdomain.com

Cele mai bune parcele din Parcul Industrial Bistrița sunt ofertate într-o licitație deschisă în 1 martie

E vorba de a cincea licitație organizată de societatea care administrează Parcul Industrial Bistrița Sud, SC Business Bistrița Park  pentru concesionarea de suprafețe în perimetrul parcului. Licitația este una de tip deschisă și se derulează începând din 1 martie până în 31 martie  2017.

Practic cele mai bune parcele cu tot cu viabilizări și acces la utilități sunt ofertate pentru cesionarea temporară  a dreptului de folosință pentru construcția de  hale sau clădiri destinate  activităților de producție sau servicii. Practic concesiunea este pe minim 49 de ani, iar chiria anuală începe să curgă de la data semnării contractului .” E a cincea licitație pentru dreptul de superficie. Este important de precizat că nu este vorba numai de teren, ci este teren  cu toate utilitățile la dispoziție, ceea ce nu e puțin lucru, nici ca durată a acestor operațiuni pentru o companie, nici ca și costuri. Si nu sunt deloc singurele avantaje,  ” explică Iulius Dumitru administratorul Parcului Industrial.

În principiu oricine poate participa la licitație pentru oportunitatea de a funcționa în Parcul Industrial, însă companiile trebuie să demonstreze că au proiecte serioase: ” Urmărim la analiza dosarelor  să știe ce vor să facă, să se încadreze în regulamentul de organizare, în principiu nu excludem pe nimeni, cu condiția să fie o firmă într-un anumit stadiu de dezvoltare.Vrem să excludem situația ca cineva să ia teren si să-l țină blocat fără să construiască nimic. Firmele nou inființate , start-up-urile, nu vor fi acceptate din prima în Parc, însă pentru ele va exista un proiect, vrem să facem un incubator de afaceri, să aplicăm pentru unul pe fonduri europene. Este o discuție pe care o purtăm cu proprietarul parcului industrial care este Consiliul Local Bistrița” și cu reprezentanții administrației tocmai pentru a alege cea mai bună variantă de aplicant pe proiectul pentru Incubatorul de afaceri (foto) explică administratorul de la Business Bistrița Park, Iulius Dumitru. ”Intenționăm să construim un incubator de afaceri mai complex, adică să nu oferim doar spațiu și consultanță, ci și o hală de producție utilată pentru începutul afacerilor lor”.

Deja 10 rezidenți din parcul industrial  se vor apuca de construit

Business Park are deja încheiate 10 contracte ferme cu companii  cu o valoare investițională de  9,936 milioane de euro din domenii diverse care vor creea într-o primă fază aproape 400 de locuri de muncă: fabrică de lapte, construcții metalice, fabricare de elemente de lemn pentru case pasive, producția de rezervoare, cisterne, containere metalicemetalie, fabricare de ambalaje de carton. despre acest ulrim proiect Iulius Dumitru spune că un proiect care presupune o investiție de 3 milioane de euro, al unei companii germane, un fel de franciză, iar licențierea e a unei companii din România care a ales Bistrița.

Lasă un răspuns